Komşumuz Suriye'nin henüz çalkalanmadığı, sınırdan elimizi kolumuzu sallaya sallaya girdiğimiz günlerdi ozaman. Halep'te kalma imkanım olmuştu sadece. Güneydoğu yöremizde oldugu gibi Suriye'de de etler hep küçükbaş hayvanlardan. Suriye mutfagi ile bizim Hatay mutfagimiz aynı diyebiliriz.
Sizinle paylaşmak istediğim et lezzetinin adı "vişneli kebap". İnce lavaş parçalarının üzerine dizilen köftelerin üzerine yoğun kıvamda bolca vişne suyu dökülmüş ki bunu yazarken vişnenin ekşi tadı ve köftenin o tuzlu misss gibi ısırınca ağızda dağılan tadı birleştiğini hatırlayınca ağzımın suyu akmaya başladı. Sizi bu lezzetin fotosuyla başbaşa bırakıyor, komşu topraklarının huzura kavuşacağı zaman benim oraya tekrar gitmemi sağlayacak bu lezzeti hayal dünyamda porsiyonlarca yiyorum efendim...
heyt :))) valla okurken ağzımın suyunu toparlıyamadım! ne de güzel anlatmışşssın bitaneemmm :))
YanıtlaSilgerçektende öyle:)
YanıtlaSilçok farklı bir lezzet bu...
hayırlı olsun sayfanız:)
keşke bu lezzeti döneceğimiz gün değil de ilk gittiğimiz gün deneseydik, daha çok yerdik :)
YanıtlaSil"takviye" diyorum. Başka da bir şey demiyorum :)). Anlayan anlar.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim :)
YanıtlaSilmmmmm vişnenin verdiği ekşiliği nar ekşisi gibi hayal edersek enfes bi lezzet :) ellerinize saglık arkadaşımın bitanesi :))))
YanıtlaSilGerçekten nefis ellerinize sağlık. Siteniz hayırlı olsun arkadaşım..
YanıtlaSilherkese çok teşekkür ederim :)
YanıtlaSilhayırlı uğurlu olsun kardeşim yeni bloğumuz.bu vesile ile yeni lezzetlere yelken açacak olmamızda işin başka bir güzel tarafı.
YanıtlaSil